joi, 10 octombrie 2013

Cofetăria Mocca-Paradisul dulce

Dacă zilele trecut vorbeam despre tentațiile dulci în proba cu numărul 4 de la SuperBlog, astăzi țin să vorbesc despre locul cu pricina, despre sursa mea de inspirație pentru acea probă, despre cofetăria unde prăjiturile-s mereu proaspete, savuroase, cu arome unice, nu exagerat de dulci și fără creme zaharisite. Recunosc, sunt o mare iubitoare de dulcuri, iar cand vine vorba de o prajitură nu mă pot abține, măcar să gust din ea. Nu prea le am cu ciocolata (marea tentație și patimă a multor persoane), o prefer pe cea amăruie, dar decât să cumpăr o ciocolată cu cremă, mai bine „investesc” într-o prăjiturică. Și așa ajung la Cofetăria Mocca.


Nu vreau ca acest articol să fie considerat o publicitate, pur și simplu eu zic că e păcat să stai în Oradea (mai ales în zona Cantemir/Nufăru) și să nu fi gustat vreodată asemenea bunătăți de dulciuri la prețuri accesibile.

Cofetăria Mocca din Cantemir, strada Anatole France nr. 68, vă pune la dispoziție un univers de dulciuri: prăjituri, prăjiturele de casă, torturi festive extraordinar de bine realizate pentru orice tip de eveniment, candy bar etc.

De ani de zile recomand această cofetărie pentru calitatea produselor și pentru savoarea produselor. De ceva vreme o recomand și pentru imaginația și îndemânarea folosită la torturi.

Un tort tematic numai bun pentru aniversarea unei tinere. Amuzant, colorat și gustos.


 Un tort pentru aniversări, elegant, pentru cei care preferă „dulcele stil clasic”...


Iar exemplele de torturi pot continua la infinit, mai multe găsiți pe pagina oficială.

Să trecem pe listă și prăjiturile. Din lungul șir de sortimete enumăr preferatele mele:
 Tiramisu. E preferata preferatelor. Aroma unică de cafea, blatul pufos, crema fină o fac un desert delicios. 


 Caramela e o prăjitură în care predomină aroma de caramel, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.


 Clasicul Diplomat este o prăjitură sensibilă, după frișcă îți dai seama automat dacă e proaspătă sau nu. De la Mocca am avut numai experiențe plăcute cu Diplomatul, ba chiar am redescoperit prăjitura într-o variantă cu aromă de căpșuni, delicioasă.


 Felia de castane e mai mult o prăji de sezon, nu o găsești mereu, în anii trecuți mâncam acest sortiment pe la sfârșitul toamnei, începutul iernii, deci sper că în perioada următoare o voi savura din nou. Crema conține piure de castane... Yammyyy!


Savarina, „un alt clasic în viață”, este o altă prăjitură sensibilă, și anume: dacă nu e bine însiropată nu are niciun farmec. Mocca-Savarina a reușit mereu să băltească în propria-i „zeamă”, în punguță, în lungul drum de 10 minute până acasă...


O altă „mofturoasă” - Amandina, îți poate face ziua mai luminoasă sau, din contră. Depinde de glazură, dacă e fină sau zaharisită. La Mocca Amandina e regina prăjiturilor cu ciocolată, ba chiar e mai aspectuasă în vitrina decât în poza asta.


 Prăjiturelele de casă sunt și ele la fel de delicioase, iar varietatea sortimentului te va pune puțin pe gânduri pentru că toate arată excepțional și au un gust pe măsură. 32 lei/kg și se pot comanda, la vânzare rar găsești.


Cam așa arată un candy bar pentru evenimente, dar pe pagina oficială de Facebook sunte prezentate mai multe combinații, de la clasicele Raffaello, până la muffins cu tematică pentru copii.


Ce mai ar mai fi de adăugat este că prețul prăjiturilor este acceptabil, între 4-4,5 lei pe bucată. 
Orar: Luni-Sâmbătă: 8-19
Un minus ar fi spațiul mic, sunt vreo două mese unde poți servi o prăjitură.


Voi ce prăjitură ați pofti azi?
*Sursă fotografii: http://www.cofetariamocca.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu