joi, 21 martie 2013

Tipologii de femei cu farmec în cele patru „anotimpuri” ale vieții

O lege nouă s-a votat, ea atestă faptul că fiecare femeie, indiferent de vârstă are FARMEC. Legea a   primit o infinitate de voturi pentru, zero contră, zero abțineri. Această lege a apărut pe baza unei ecuații simple, care atestă faptul că fiecare femeie are un șarm propriu, un raport perfect între caracteristicile vârstei sale și elementele care le pun în valoare. Menționez că aceste studii au fost efectuate pe românce cu farmec, iar rezultatele i se româncei potrivesc, prin excelență. 

Se dă următoarea ecuație:



XcF = V / S + (PdV x MB) + MA
Astfel, 
  • XcF = femeia cu farmec, unde X poate fi înlocuit în ecuație cu orice termen din mulțimea numelor feminine;
  • V = vârstă;
  • S = seninătate, calm sufletesc, termen obligatoriu;
  • PdV = pofta de viață, termen obligatoriu;
  • MB = o constantă care exprimă modul de a profita de micile bucurii ale vieții;
  • MA = micile artificii corespunzătoare fiecărui stadiu al XcF.
Deși am demarat de la o premiză matematică, rezultatul cercetării nu poate fi găsit altfel decât printr-o analogie om-natură. Astfel, după îndelungi dezbateri, cercetătorii au hotărât că fiecare vârstă are un farmec propriu, după cum reiese și din ecuație. Așadar, avem de analizat mai multe etape care sunt specifice unei tipologii de femei:





 Primăvara - Tipul adolescentei visătoare: Cum în natură debutul primăverii este cel care trezește toată natura la viață, putem privi această etapă, prin raportare la om, ca fiind perioada copilăriei. Primăvara propriu-zisă se suprapune cu perioada adolescenței. Astfel, viitoarea femeie se bucură zi de zi de farmecul ei natural. Nu are nevoie de fon de ten, folosește doar o mascara, iar ei i se pare că poartă un machiaj sofisticat, acesta poate fi văzut  ca un ritual ce rupe granița dintre copilărie și maturitate. Părul ei strălucește din interior, e tânăr și neatins de agenții distrugători din produsele de styling. E cu gura până la urechi toată ziua, mai că ar râde și în somn dacă ar putea, e miloasă și înțelegătoare, ochii ei încă ascund acel fior al copilăriei. E mândră când poartă tocuri, ah... acele tocuri mult râvnite ale mamei nu îi mai sunt interzise... Ea se pregătește să devină o persoană matură, caută adesea pe internet, pe Facebook sau pe Twitter noile tendințe în modă, machiaj, coafură, se joacă experimentându-le, dar în același timp, desființează orice tipar și își impune propriul stil într-o notă creativă proprie. Tot în această categorie se află adolescenta cu viitorul bine plănuit, în ciuda faptului că uneori planurile sunt confundate de adulți cu visul, dar  cu cât tinde mai mult spre vară, cu atât ea se ancorează mai mult în realitate și începe să-și țeasă fir cu fir dorința.


Vara - Tipul femeii care se bucură de noi statuturi: E perioada marilor schimbări și, asemenea culesului unor fructe, ea culege pe parcursul acestei perioade mai mult farmec. Bucuria întâlnirii marii iubiri îi aduce strălucirea stelelor în ochi, emoția de-a deveni mamă, de-a urmări cum puiul ei crește îi iluminează sufletul, chipul ei devine senin ca cerul. Ea radiază de frumusețe atât interioară cât și exterioară. Este etapa când satisfacțiile în plan profesional încep să capete contur, iar visele din copilărie și idealurile din adolescență sunt tot mai aproape de realizare. Tot acum femeia este parcă în deplină armonie cu natura: elanul tinereții o face să fie spontană precum o ploaie de vară, râsul ei furtunos și dulce răspândește bucurie, ea radiază precum soarele, iar momentele de tristețe însoțite de lacrimi sunt ca niște furtuni răzlețe după care apare curcubeul și soarele.


Toamna - Tipul femeii care culege roadele: Aici avem de-a face cu o femeie împlinită. A avansat în carieră, și-a crescut copiii, dar semnele trecerii timpului se văd. Dar credeți că asta contează pentru ea? Nici vorbă! Sufletul ei continuă să trăiască cu pasiune fiecare zi, ea nu măsoară timpul în ore, ci în momente, în momente în care se simte apreciată de cei din jurul ei, în momente petrecute alături de cei dragi ei. Pe ici, pe colo mai apare și câte un strop de brumă prin părul ei, dar nu-i nicio problemă, cosmetica de astăzi rezolvă această problemă. 


Iarna - Tipul buncii cu chip luminos: Anii au trecut ireversibil și iat-o pe adolescenta care cocheta cu fardurile mamei ajunsă în ipostaza de bunică. Își amintește cu nostalgie de acele vremuri... Acum trăiește din pensie și uneori nu-și permite să-și cumpere o cămașă nouă sau nu mai poate purta pantofi cu toc, dar ochii ei sunt mai senini ca niciodată, e deținătoarea unei bogății impresionante: e plină de înțelepciune. Nu mai pune atât accent nici pe aspectul fizic, folosește o Doina, cremă care știe că o folosea și mama sa, că e bună și pentru fața arsă de arșița anilor, e bună și pentru mâinile trudite... Nu contează nici că părul negru de odinioară e acum nins de ani, nu contează deloc... Acum tot ce vrea este să-și vadă nepoții mari și să se bucure de prezența lor... 



Așadar, femeile au farmec la orice vârstă, iar avansarea în ani nu contează când sufletul trăiește fiecare mică bucurie pe care o oferă viața, căci Timpul este înșelător, este o iluzie, iar ceasornicul este cel mai rău sfetnic. În final, vă invit să rezolvați ecuația, veți vedea că nu este greu deloc și nu trebuie să fii as la mate ca s-o rezolvi. Și nu uitați:
Carpe diem!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu