duminică, 13 octombrie 2013

Poșeta viitorului

Geanta unei femei este un adevărat mister, este ca o peșteră în care riști să te pierzi și să nu mai găsești calea de ieșire. E plină mereu de lilieci, stalactite, stalagmite și alte feluri de „creaturi”. Deci, dacă decizi să inspectezi geanta unei femei, o faci pe propria răspundere.

Geanta mea e ca America. Un mozaic complex. A tunat și s-au adunat în ea lucruri atât de incompatibile unul cu celălalt, încât te miri ce o să mai găsești în continuare. Mereu e plină de caiete, foi, foițe, pixuri și toate cele că facultatea-i facultate. Aproape zilnic geanta mea conține și mâncare și o sticlă de apă (pentru purtătoare, nu pentru caiete). Deși e toată compartimentată, portofelul, tocul cu ochelarii, cheile și chestiile cele mai importante mereu au darul de a se pierde prin abisurile genții de parcă Groapa Marianelor și-ar fi schimbat „domiciliul”. Sau mai cad în cealaltă extremă: când îmi iau o geantă mai mică apare o situație neprevăzută și trebuie să mai fac loc unui alt obiect. Și acel obiect trebuie neapărat, obilgat-forțat, să încapă în puiul de geantă. Procesul de „integrare” parcă e un puzzle și, la final, mulțumită că „l-am rezolvat”, apare altă minune: cum închid fermoarul?

Sătulă de astfel de situații, trebuie să se inventeze geanta perfectă. Trebuie să existe o rezolvare, trebuie să reinventăm gențile astfel încât interiorul să arate așa, adică să ne încapă totul:
sursă foto

 Să fie totul ordonat:
sursă foto

Și să aibă dimensiuni reduse, ca această poșețică de la Reeija:
sursă foto
Acestea sunt cele trei principii fundamentale pe care se va baza întreaga industrie a genților de damă de acum încolo. Astfel, poșetele viitorului vor fi fabricate dintr-un material capabil să își modifice ușor volumul și dimensiunea în funcție de câte obiecte conține geanta. Aceasta ar fi prima etapă în „reconfigurarea” poșetelor. Dar ca să nu fie prea grea și să nu se mărească precum un mastodont, o echipă de astronauți a și plecat deja în spațiu pentru a studia îndeaproape gravitația cosmică, pentru a putea breveta o tehnologie ce se va utiliza pentru interiorul genții: oricâte ai avea în geantă ea va rămâne ușoară și plăcută la purtat. Astronauții sunt deja specialiști în acest domeniu deoarece umblă zvonul că ar fi descoperit deja o cale de a folosi proprietățile găurilor negre pentru a menține dimensiunile genții în parametrii unui plic, fără a afecta însă conținutul acesteia, excluzând posibilitatea de dispariție a obiectelor din interior. De asemenea, geanta viitorului va fi dotată cu iSOS, adică Intelligent Self-Organizing System, astfel încât doamnele și domnișoarele să aibă mereu ordine în poșetă. Un alt aspect la care se lucrează este capacitatea poșetei de a-și schimba culoarea în funcție de ținuta aleasă sau de tendințele de sezon.

Aceasta este în opinia mea geanta ideală, geanta viitorului.


Articol scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu