sâmbătă, 9 martie 2013

Manifestul unei populatii discriminate, de Firicel Moreno


Bună tuturor! Ia ghiciți cu cine stați de vorbă! Sunt un dracușor mic și sunt prezent peste tot, inclusiv pe pielea voastră. Exact! Sunt un fir de păr și mă numesc Firicel Moreno (Brunetul). Locuiesc împreună cu încă câteva milioane de frați ai mei la o gazdă, pe picioarele ei, mai exact, care nu mă suportă (nimeni nu mă suportă, se pare), dar nici ea nu mi-e simpatică. Deși ce-mi mai plăcea odinioară s-o văd enervându-se din cauza mea... Dar mi-a ajuns, mi s-a umplut paharul, căci din păcalici am ajuns să fiu păcălit, sunt torturat mai ceva decât vrăjitoarele din perioada Inchiziției, dacă tot vrea să scape de mine să o facă cu blândețe, să ne luam și noi la revedere ca în filme: cu îmbrațișări, cu lacrimi, cu batistuțe fluturate în timp ce nava pornește agale pe onduleurile de cristal ale mării... ah! iar mă apucă nostalgia!  În continuare vă voi prezenta motivele care mă determină să aleg o altă soartă pentru mine, o alta metodă de epilare, modernă, mai puțin barbară.

Sunt sătul de lupta asta  infinită cu gazda mea. Mă jignește, mă face în fel și chip, îmi jignește neamul, ne numește "vegetație forestieră", "buruieni", "stufăriș" și așa mai departe. Se poartă cu mine (și cu frațiorii mei implicit) de parcă aș fi un chiriaș rău-platnic sau o șosetă veche și găurită pe care o arunci la gunoi fără nicio remușcare. Cum scot puțin capul la suprafață ea hop! cu epilatorul ăla vechi ce sună ca o drujbă defectă, de parcă face parte din recuzita unui film de Hitchcock. M-am săturat să fiu ghilotinat cu lama în dininețile senine de vară când o apucă dorul de mers la piscină... Păi eu nu m-aș bălăci în apa aia splendidă din Băile Felix? Eu n-aș sta la plajă? Mie nu mi-ar plăcea să fiu răsfățat cu cremele alea frumos mirositoare? M-am săturat să dea peste mine viitura de ceară caldă când mi-e lumea mai dragă, să fiu asaltat la mine acasă de crema epilatoare. M-am saturat! Dacă tot vrea să scape de mine să o facă cu finețe, și pentru mai multă vreme că vreau să iau o vacanță.

Pentru asta există un magazin online plin de oferte. Și încă ce oferte, ce promoții, ce reduceri găsești aici! Pe mine mă interesează cele la produsele pentru epilare definitivă. Mă tentează acest tip de epilatoare, aș alege oricând să fiu îndepărtat cu un aparat revolutionar, cu IPL în defavoarea celorlalte metode clasice, consacrate de epilare, să nu mai fiu torturat, să fie mai blândă, că doar e firavă și blândă ca o domniță din poveștile acelea despre timpurile străvechi, ca o Ileana Cosânzeana, dar când vine vorba să mă îndepărteze zici că e un măcelar sau un criminal în serie. Și carevasăzică epilatorul amintit mai sus e cel mai bun din breasla lui, face minuni, luni întregi de piele fină sau, altfel spus, luni întregi de vacanță pentru mine, luni întregi fără bătaie de cap pentru gazda mea, pentru mine... Iar eu îî voi spune vorba cântecului:


Asa deci? Vreo recomandare turistică pentru mine și frații mei?


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu